MALZEMELER:
1¼ su bardağı esmer şeker
1 su bardağı un
¼ çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz + ¼ çay kaşığı tuz
10 çorba kaşığı tereyağı, parcalara bölünmüş
2 tatlı kaşığı toz espresso veya granül kahve
1 ½ su bardağı damla çikolata
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
- Fırınınızı 170 C ye ayarlayın. 20 cm lik fırın tepsinizi yağlı kağıdın kenarları dışarı taşacak şekilde kaplayın.
- Bir kabın içinde yulaf, 1 su bardağı esmer şeker, ¾ bardak un, kabartma tozu, karbonat ve bir tutam tuzu karıştırın. 8 yemek kaşığı tereyağını eritin ve yulaf karışımının içine karıştırın. ¾ su bardağı karışımdan bir kenara ayırın. (sonra kullanilacak)
- Karışımı fırın tepsinizin dibine yayın ve sıkılaşana kadar bastırın. Önceden ısıtılmış fırınınızda yaklaşık 12 dk pişirin. ( altın rengi gibi olduğunda alabilirsiniz) . Fırından alınca 1 saat kadar soğumaya bırakın.
- Kalan ¼ su bardağı unu , ¼ su bardağı esmer şekeri, granül kahve (veya espresso tozunu) ve kalan ¼ çay kaşığı tuzu bir kapta birleştirin.
- Damla çikolatalarla, kalan 2 kaşık yağı büyük bir kapta eritin. ( 30 saniye mikrodalgada eritin, karıştırıp tekrar mikrodalgada 30 saniye eritin, aynı işlemi tamamen eriyene kadar tekrarlayın ) Soğumaya bırakın. Sonra yumurtayı ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Önceden hazırladığınız kuru karışıma bir spatula yardımı ile ekleyin ve iyice birleşene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız çikolatalı karışımı , önceden hazırlayıp pişirdiğiniz karışımın üzerine dökün. En üste de önceden kenara ayırdığınız karışımı ilave edin. Tepsiyi fırına koyun 25 ile 30 dk arası pişirin. Bir tel ızgara üzerinde tamamen soğutun. Yağlı kağıdın dışarı taşan kısımlarından tutun ve çekerek çıkartın. Küçük kareler halinde kesin. Kapaklı kabın içinde oda sıcaklağında muhafaza edin .
16 kişilik
Hazırlama süresi : 1 saat 15 dakika
Pişirme süresi : 45 dakika
Azra
Azra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder