Œufs en cocotte au chocolat
Paskalya dönemi içerisinde bulunduğumuz bu günlerde sizlere Le Cordon Bleu kaynaklı değişik bir reçete getiren bir çikolata keyfi sunmak istiyorum . Tatlımızı 1 gn önce yapmanız önerilir
- Malzemeler:
- Bitter çikolata
- Kirsch ( vişne likörü kullanabilirisniz )
- Yumurtalar
- Krema
- Vanilya çubuğu ( Vanilya şurubu yada tozu kullanılabilir )
Tarif:
Çikolata şelalesi :
1 gün önce :
1- Yumurtaların kapalı baş bölgelerini bıçak yada yumurta makarı ile açarak içi boşaltılır ve 1 gün boyunca bekletilir. ( 2 tam yumurta ve yumurtanın sarısını saklayınız )
2- Ertesi gün fırın 170 dereceye ayarlanır .
Çikolata şelalesi :
3- Çukulatalar doğranır ve tereyaği ile bain-marie ( altta kaynar su olan 2. bir kapta eritme methodu ) usulü eritilir.
4- 2 adet yumurta ve ayırmış olduğunuz 1 adet yumurta sarı , şeker , kirsch bir kapta çırpılır daha sonra eritilen cukulata ve tereyağı ile birleştirilik karıştırılır.
5- Yumurta kutularını ıslattıktan sonra yumurtalar , yumuta kaplarına dik olarak yerleştirilir . 3/4 ü cikolata şelalesi ile doldurulup fırında 8 dakika pişirilir.
Süt Kreması :
1- Jelatin yaprakları soğuk suda yumuşatılır . Süt , krema veve şeker küçük bir tencereye alınır ve eğer vanilya çubuğu kullanıyorsanız öncelikle bıçakla hafif kazınır ve aroma katılır sonra vanilya çubuğu atılır .
Karışım kaynatıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır ve başka bir kaseye süzülür .
Jelatin yapraklarından fazla suy sıkılır ve 30 dakika buz dolabında bırakılır.
Servis için :
yumurta içindeki çikolata şelalesi üzerine süt kreması ilave edilir ve servis edilir .
Bon Appetit
Nazli*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder