18 Nisan 2012 Çarşamba

Œufs en cocotte au chocolat
Recipe - Chocolate ‘egg’


Paskalya dönemi içerisinde bulunduğumuz bu günlerde sizlere Le Cordon Bleu kaynaklı değişik bir reçete getiren bir çikolata keyfi sunmak istiyorum . Tatlımızı 1 gn önce yapmanız önerilir


  • Malzemeler:
  • Bitter çikolata
  • Kirsch ( vişne likörü kullanabilirisniz )
  • Yumurtalar
  • Krema
  • Vanilya çubuğu ( Vanilya şurubu yada tozu kullanılabilir )

Tarif:

Çikolata şelalesi :






115 g bitter çikolata
100 g tereyağı
115 g şeker
25 ml Kirsch






 
Süt Kreması :
 
2 jelatin yaprakları
75 ml süt
170 ml krem şanti
25 g şeker
1/2 vanilya çubuğu


1 gün önce :

1- Yumurtaların kapalı baş bölgelerini bıçak yada yumurta makarı ile açarak içi boşaltılır ve 1 gün boyunca bekletilir. ( 2 tam yumurta ve yumurtanın sarısını saklayınız )

2- Ertesi gün fırın 170 dereceye ayarlanır .

Çikolata şelalesi :

3- Çukulatalar doğranır ve tereyaği ile bain-marie ( altta kaynar su olan 2. bir kapta eritme methodu ) usulü eritilir.

4- 2 adet yumurta ve ayırmış olduğunuz 1 adet yumurta sarı , şeker , kirsch bir kapta çırpılır daha sonra eritilen cukulata ve tereyağı ile birleştirilik karıştırılır.

5- Yumurta kutularını ıslattıktan sonra yumurtalar , yumuta kaplarına dik olarak yerleştirilir . 3/4 ü cikolata şelalesi ile doldurulup fırında 8 dakika pişirilir.




Süt Kreması :

1-  Jelatin yaprakları soğuk suda yumuşatılır . Süt , krema veve şeker küçük bir tencereye alınır ve eğer vanilya çubuğu kullanıyorsanız öncelikle bıçakla hafif kazınır ve aroma katılır sonra vanilya çubuğu atılır .
Karışım kaynatıldıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakılır ve başka bir kaseye süzülür .
Jelatin yapraklarından fazla suy sıkılır ve 30 dakika buz dolabında bırakılır.

Servis için :

yumurta içindeki çikolata şelalesi üzerine süt kreması ilave edilir ve servis edilir .

Bon Appetit

Nazli*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder